Webshop » Exotische zaden » Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 10 zaden

Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 10 zaden

137 Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 20 zaden Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 10 zaden

137 Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 20 zaden Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 10 zaden

€ 2,00

Beschikbaar - Ruime voorraad

Etlingera elatior Pink (Torch Ginger) 10 zaden
De Torch Ginger is een zeer opzichtige plant met misschien wel de mooiste bloemen ooit gezien! Ze komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is een zachte vaste plant die goed geschikt is om binnen of in een verwarmde kas te kweken, hoewel ze in de zomer ook naar buiten kan worden verplaatst. Ideaal als specimenplant in een zonnige serre, het produceert prachtige bloemaren tot 1 m hoog met daarbovenop oogverblindende roze kegelvormige bloemen. Zeker een gespreksonderwerp!
Tedere Vaste plant (min 10C)
Hoogte: tot 2m
Bloemen: Zomer
Standplaats: Zon
GROEIGIDS
 Behandeling vóór het zaaien : Week de zaden 12 uur in warm water of totdat ze opzwellen.
Zaai-instructies : Zaaien op elk moment van het jaar. Zaai 1 cm diep in potten of trays met vochtige compost. Sluit in een plastic zak of plaats in een propagator en handhaaf een optimale temperatuur van 25-30C. Kieming moet plaatsvinden in 21 tot 60 dagen. Verhoog geleidelijk de ventilatie als de zaailingen tevoorschijn komen door de zak of de ventilatieopeningen van de kweekbak te openen.
Kweekinstructies: Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren, verpot ze dan in kleine potten en kweek ze verder in iets koelere omstandigheden in veel licht maar in de schaduw van direct zonlicht. Verpot indien nodig en plaats op een lichte plaats. Houd de grond vochtig en laat de grond tussen de gietbeurten niet volledig uitdrogen. In de zomer kunnen planten buiten geplaatst worden, zolang de temperatuur niet onder de 10C komt.
Webshop gemaakt met EasyWebshop