Info » Kruidenzaden » BASIL ITALIAN CLASSIC

BASIL ITALIAN CLASSIC

Basilicum Italian 800 zaden BASIL ITALIAN CLASSIC

€ 1,85 € 0,90

Uitverkocht

Waarschijnlijk de meest populaire basilicum op de markt, Italian Classic (vroeger Sweet Genovese genoemd) is een grootbladige, aantrekkelijke en zeer betrouwbare variëteit. Deze geurige plant is ons meest populaire kruidenzaadje. Heerlijk in alle op tomaten gebaseerde gerechten, deze zware kropper geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.
Geschikt voor het kweken in containers. Hoogte 35-40 cm.
Zaai de basilicum Italian classic zaden vanaf februari binnen of buiten vanaf mei, in kleine potten of op fijn zaaibed. Bedek de basilicumzaadjes gewoon met fijne compost / aarde; kan het hele jaar door binnen worden gekweekt, kieming 10-15 dagen, grond licht vochtig houden. Als mediterraan kruid bij uitstek gekweekt boven de 20 graden Celsius.
Basilicumzaadjes kunnen vanaf het late voorjaar tot in de zomer direct buiten worden gezaaid. Ideaal om op een kleine plank te kweken als je er een in de kas hebt en basilicum is echt een geweldige metgezel voor tomaten, je kunt ze samen laten groeien en koken in een heerlijk Italiaans gerecht.
Verplant de basilicumplanten buiten eind juni, op een zonnige / gedeeltelijk schaduwrijke plek, planten houden van droge en zonnige omstandigheden.
Blijf de bladeren plukken om verdere productie te stimuleren. Oogst in massa net voor het bloemwringen en probeer in plaats van te drogen de bladeren in kleinere zakjes in te vriezen, hierdoor blijft de fijne smaak behouden.
Webshop gemaakt met EasyWebshop