Info » Kruidenzaden » basilicum citroen 1 gr

basilicum citroen 1 gr

065 basilicum citroen basilicum citroen 1 gr

€ 1,00

Beschikbaar - Ruime voorraad

Citroenbasilicum:
Citroenbasilicum is een eenjarig gewas dat op verschillende manieren geteeld en gegeten wordt. Het is basilicum met een bijsmaakje, een klein beetje citroen. De smaak is makkelijk te combineren met erg veel verschillende soorten gerechten zoals in een salade, bij rijstgerechten of bij vis. Ook als je helemaal niet van basilicum houdt is citroenbasilicum echt het proberen waard. Zo kun je ook alleen al erg genieten van de heerlijke geur die het verspreidt. Zet het kruid in je keuken en het een citroen aroma zal je keuken een verfrissende geur geven.
Zaaien van basilicum zaden
De zaden van citroenbasilicum zijn zowel onder glas, als direct in de vollegrond te zaaien. Voorkeur heeft het om onder glas te zaaien. Dit kan in de maanden maart, april en mei. Zaaien bij een perfecte temperatuur van 21 graden. De zaden niet bedekken, licht aandrukken en vochtig houden. Het zal ongeveer 2 weken duren voordat de zaden zich boven de grond laten zien. Zaaien in de vollegrond kan in de maanden mei, juni en juli.
De citroenbasilicum verder telen
Als de jonge kiemplantjes groot genoeg zijn, uitplanten en potten en bakken of op een warme plaats in de moestuin. De citroenbasilicum planten worden ongeveer 35 centimeter hoog. Houd er rekening mee dat de planten 25 centimeter uit elkaar geplant moeten worden. Anders hebben de planten niet genoeg ruimte om te groeien. Oogsten van de citroenbasilicum kan in de maanden juni tot en met september. 
inhoud: 1 gr
Webshop gemaakt met EasyWebshop