Info » Vleesetende planten zaden » Darlingtonia californica Cobra Lily 10 zaden (zeer kleine zaden)

Darlingtonia californica Cobra Lily 10 zaden (zeer kleine zaden)

115 Darlingtonia californica Cobra Lily 10 zaden Darlingtonia californica Cobra Lily 10 zaden (zeer kleine zaden)

€ 3,00

Uitverkocht

Darlingtonia californica Cobra Lily 10 zaden (zeer kleine zaden)
Darlingtonia californica Cobra Lily
Lelie-achtig is deze bizarre, macabere, insectenetende plant absoluut niet, cobra-achtig, met zijn gedraaide, geelgroene kruiken met een kap, compleet met gevorkte tong (of zelfs slagtanden) is hij het meest bedreigend. Insecten worden aangetrokken door de plant door de felgekleurde hoektanden die worden gelokt met kleine nectarklieren en vervolgens in de kruik worden gelokt door een spoor van deze lekkernijen. Verzadiging verkregen, ontsnapping wordt tevergeefs geprobeerd door de bijna glasachtige ramen in het dak van de kruik, en de slachtoffers ontmoeten uiteindelijk hun ondergang in het brouwsel eronder. De plant is niet kieskeurig wat betreft zijn dieet: mieren, vliegen, bijen, sprinkhanen, vlinders, kevers en anderen worden evenzeer genoten. De sierlijke en aantrekkelijke, knikkende, geelgroene bloemen, sterk geaderd karmozijnrood, verschijnen in het voorjaar. Hoewel de plant misschien op zijn gruwelijkst in een kas wordt gezien, is hij winterhard, 45 cm
Kieminstructies
Zaaien altijd binnen. Voordat je koude stratify zaait, doe je de zaden met een vochtig stuk keukenpapier in een zak met ritssluiting en zet je ze 4 weken in de koelkast bij 4 ° C. Vervolgens aan de oppervlakte zaaien op vochtige, goed doorlatende compost. Verspreiden in diffuus licht bij 18-25 ° C. Niet laten uitdrogen. Kieming duurt ongeveer 30-90 dagen. Kieming kan zelfs onder ideale omstandigheden grillig zijn. Eenmaal ontkiemd lucht toelaten om bevochtiging te voorkomen. Laten groeien onder glas, het duurt ongeveer. 3 jaar om planten te hebben die groot genoeg zijn om individueel uit te planten.
Groeiende instructies
Kan het beste onder glas worden gekweekt in het volle licht maar met bescherming tegen de volle zon. Het best gekweekt op veenmos waaraan je zand of perliet kunt toevoegen. Was veenmos en aarde voor gebruik in regenwater. In de winter vochtig, koel en goed geventileerd houden. Kan buiten worden gekweekt in vochtige, sterk doorlatende, zure grond in de volle zon. Irrigeer met kalkvrij water.
Webshop gemaakt met EasyWebshop